banner
ETUSIVU | UUTISET | KOIRAT | PENTUJA | PENTUEET | TERVEYS | ME | GALLERIA | VANHA GALLERIA | YHTEYSTIEDOT |  LINKIT

VIRALLISESTI


ROTU australianpaimenkoira, narttu Helmi
NIMI Empathica's Neytiri
SYNTYNYT 16.2.2015
VÄRI musta valkoisin ja tan -merkein
HÄNTÄ pitkä
OMISTAJA Aija Tanskanen
KASVATTAJA Aija Tanskanen
HALTIJAPipsa Juvonen, Jyväskylä


HELMI

        HELMIN TERVEYS        HELMIN TULOKSET

Helmi on iloinen, vauhdikas ja monin tavoin hyvin hurmaava nuori aussien alku. Jos sisarensa Keksi on lähes kopio Rinistä, niin Helmi taas muistuttaa enemmän emäänsä. Helmi on Neven tapaan vilkas, hieman pehmeä, huumorintajuinen pelle ja äärimmäisen sosiaalinen tapaus. Helmi asuu sijoituskodissa Pipsan ja Miinu-aussien kanssa.

helou

Helmi oli jo syntyessään pentueen prinsessa symmetrisine värityksineen, myös rakenne näytti jo varhain olevan aika kompakti.  Kauniitahan kaikki tässä pentueessa omaan silmään ovat, mutta Helmi on pentueesta ehkä lähimpänä näyttelymaailman ihannetta - olematta kuitenkaan luustoltaan raskas tai karvan määrän osalta liioiteltu. Todennäköisesti Helmi mielletään näyttelymaailmassa kuitenkin melko kevyeksi rotunsa edustajaksi, mutta itse en koiraan luustoa kaipaa yhtään enempää.

rannalla

Pentueen luovutusiän lähestyessä mietin jonkin aikaa, jääkö Helmi muiden jalkoihin, kun Helmi jäi leikeissä herkästi muiden (etenkin Keksin) riepoteltavaksi. Sitten selvisi, että Helmillä on vain piiiiiiiitkä pinna. Kun se lopulta poltti päreensä riepoteltavana olemiseen, se pisti jopa Keksin kuriin ja järjestykseen. Tilanteen tultua selväksi leikki taas jatkui. Topakkuutta Helmistä edelleen löytyy tarpeen vaatiessa, mutta onneksi se yrittää viimeiseen asti ratkaista tilanteet hyvällä. Nuorempana Helmi vaikutti hyvinkin pehmeältä, se muisti epämiellyttävät tilanteet pitkään, mutta ikä vaikuttaisi tuoneen Helmille lisää reippautta ja ripauksen kovuuttakin. Pehmeältä koiralta Helmi vaikuttaa yhä, muttei kuitenkaan liiallisissa määrin.

Nuoresta iästään huolimatta Helmi on aloitellut kattavasti harrastusuraansa tokon, rallytokon, pk-haun, noseworkin, koiratanssin ja agilityn saralla. Helmi on näpsäkkä harrastuksissa, intoa ja vauhtia siltä ei ainakaan puutu. Kisauraansa Helmi on aloitellut jo tokossa ja rallytokossa, ja luultavasti Helmin spurtteja pääsee joskus ihailemaan virallisilla agilitykentilläkin!

Lämmin kiitos Pipsalle ihanan kodin tarjoamisesta Helmiinalle!

Helmi ja rally
Helmin rallytoko on useimmiten lennokasta

Helmi ja nosework
Helmi on myös uurtanut uraa noseworkin parissa