banner
ETUSIVU | UUTISET | KOIRAT | PENTUJA | PENTUEET | TERVEYS | ME | GALLERIA | VANHA GALLERIA | YHTEYSTIEDOT |  LINKIT

VIRALLISESTI


ROTU australianpaimenkoira, narttu Lempi
NIMI Two Coasts' Rala
SYNTYNYT 16.2.2017
VÄRI punainen valkoisin ja tan -merkein
HÄNTÄ pitkä
OMISTAJA Aija Tanskanen
KASVATTAJA Juliane Weiel, Saksa, kennel Two Coast's


LEMPI

Lempi ei ollut harkittu hankinta - minullahan ei pitänyt olla tarvetta pennulle vielä ainakaan vuoteen. Toisin kuitenkin kävi. Olen haaveillut työlinjaisesta australianpaimenkoirasta vuodesta 2009 lähtien, mutta olin ehkä ajatellut pennun tulevan vähän suunnitelmallisemmin, tarkkaan valitusta yhdistelmästä, johon olisin ehtinyt perehtyä kunnolla jo ennen pentueen syntyä. Toisaalta jos aikaa olisi enemmän ollut, kanttini olisi ehkä pettänyt ja pentu jäänyt hankkimatta - niin vaikealta tuntui pennun ottaminen Hildan kuoleman jälkeen.

Lemppari
Siihen nähden, että Lempi tuli yllättäen, äkkiä ja suunnittelematta, olen ollut vain positiivisesti yllättynyt. Lempin taustoista tiesin ennakkoon sen verran, että sukutaulussa useasti esiintyvät Crown Point -koirat ovat käsittääkseni hyvässä maineessa luonteen puolesta, ja lähisukulaiset olivat monissa eri lajeissa menestyksekkäästi kilpailleet. Kun istuin lentokoneessa matkalla Saksaan, mieleeni tulvi miljoonia kysymyksiä, joita en ollut ehtinyt enkä muistanut kysyä. Toisaalta uskottelin itselleni vielä Hampurin lentokentälläkin olevani menossa vain pentuja katsomaan. Kun Julianen pihassa Lempi juoksi minua vastaan, hyppäsi syliini ja nuoli naamani, totesin hiljaa mielessäni, että jos olet oikeasti tällainen, en minä sinua tänne jätä.

Lempi hakutreeneissä
Lempi hakutreeneissä kesällä 2017

Lempi on hyvin erilainen aiempiin aussieihini verrattuna. Se on selkeästi pehmeämpi ja herkempi muistelemaan epämiellyttäviä asioita olematta kuitenkaan nössö. Se on hyvin kiltti ja rauhallinen koira, helpoin pentu, joka minulla koskaan on ollut. Lempi on nöyrä ohjaajalleen, mutta osaa olla jopa sikamaisen röyhkeä muita koiria kohtaan, se vie lelut ja luut ihan sumeilematta ja yrittää niistä vähän pullistellakin isommilleen. Vieraita ihmisiä kohtaan se on avoin, ystävällinen ja sosiaalinen, tutuista ihmisistä mennään ihan sekaisin. Lempi on hyvin ahne, se rakastaa ruokaa yli kaiken. Siltä löytyy taistelutahtoakin, jota yritän treeneissä vielä vahvistaa ja ylläpitää - palkkaan ruoalla varmaan 95% harjoituksista vain, koska koen sen itse helpommaksi. Pitäisi muistaa, että Lempi on temperamentiltaan Hildaa huomattavasti rauhallisempi, sitä uskaltaa kyllä nostattaa.

Lempi tokoilee
Seuraamisen perusteiden treenaamista kesällä 2017

Lempin kanssa olen aloitellut treenejä kisoihin tähtäävien pentujen valmennuksessa, pk-haussa, paimennuksessa ja noseworkissä, Ainolle lupailin siitä myös agilitykoiraa. Lempin kanssa tullaan varmasti kokeilemaan eri lajeja ja valikoimaan niistä ne meille mieleisimmät, mutta tokoa, rallytokoa, agilityä ja paimennusta on ainakin luvassa, toivottavasti kaikissa ihan kisakentille asti. Lemppari rakastaa tehdä ihan mitä vaan, se on helposti motivoitavissa.

Lempi ui
Lempi rakastaa uida - niin luonnonvesissä kuin altaassakin

Lempi ja Sylvi
Lempillä on muutamia samanikäisiä ystäviä, tässä kuvassa Lempi työkaverini staffin Sylvin kanssa