banner
ETUSIVU | UUTISET | KOIRAT | PENTUJA | PENTUEET | TERVEYS | ME | GALLERIA | VANHA GALLERIA | YHTEYSTIEDOT |  LINKIT

VIRALLISESTI


ROTU australianpaimenkoira, narttu Nada
NIMI Hazelmoor Empress Empathica
SYNTYNYT 25.4.2016
VÄRI blue merle valkoisin ja tan -merkein
HÄNTÄ pitkä
OMISTAJA Aija Tanskanen
KASVATTAJA Minna Saros, kennel Hazelmoor
HALTIJALinda Siekkinen, Jyväskylä


NADA

NADAN TERVEYS        NADAN TULOKSET

Nada on pitkän ajan haave, joka toteutui kuin ihmeen kaupalla. Nadan emä Fanni (Hazelmoor Summer Surprise) sulatti sydämeni jo pentuna, ja haaveilin kovasti, että olisin saanut siitä itselleni toisen harrastuskoiran Rinin kaveriksi. Elämäntilanne ei silloin kuitenkaan antanut vielä myöten ottaa pentua, joten jäin ilman, ja aloin salaa haaveilla, että josko jonakin päivänä Fanni saisi omia pentuja, ja saisin niistä omakseni yhden. Kohtalolla lienee olleen näppinsä pelissä, sillä vain paria kuukautta myöhemmin Neve etsi uutta kotia - ja sen tarinan lopputuloksen kaikki tietävätkin.

Hietikolla

Fanni sai ensimmäiset pentunsa samoihin aikoihin kuin Rini, ja tuolloin jo pähkäilin kahden vaihtoehdon välillä, mutta selväähän se oli, että pentu oli helpompi jättää kotiin omasta pentueesta. Fannin toisen pentueen aikaan Hilda oli vielä niin nuori, ettei pennun ottaminen lauman jatkeeksi ollut järkevää. Kun sitten alkuvuodesta 2016 kuulin Fannille olevan suunnitteilla kolmas, ja todennäköisesti viimeinen pentue, alkoi kauhea panikointi - nythän se pentu pitäisi ottaa, jos sen Fannista mielii saada! Eihän siinä muuta muttaa kuin se, että kotoa löytyy vielä kolme harrastusikäistä koiraa. Tämä pentue oli kuitenkin ohittamaton paikka, sillä isäksi oli kaavailtu Bassoa (Saussurea Black Tie Affair), johon olin ihastunut jo sen ollessa pentu.

NadaFanni
Äidin kyljessä uni maistuu

Niin alkoi sijoituskodin etsintä. Tilanne näytti vielä pentujen synnyttyä huonolta, ehdin jo luopua toivosta - ajatella, että ei tässä muuta vaihtoehtoa sitten ole kuin ottaa pentu kotiin. Kunnes kuin tilauksesta sain yhtenä päivänä sähköpostiini pentutiedustelun Lindalta. Viestin seurauksena Linda kävi meillä koiriini ja minuun tutustumassa, tarjosin hänelle sijoituspentumahdollisuutta, ja kaikki päättyi kaikkien kannalta erinomaisesti: Linda sai loistopennun ja minä loistosijoituskodin pennulle! Esikuvana ja koirakaverina Nadalla on kotonaan pari vuotta vanhempi bordercollie Rolf.

NadaRolf

Nada on hauska nuori aussien alku. Se on rohkea, itsevarma, vilkas, erittäin sosiaalinen ja reipas, eikä ainakaan vielä tässä vaiheessa tunnu pelkäävän mitään. Nadassa arvostan todella paljon sen reippautta ja ennakkoluulottomuutta, sosiaalisuutta sekä kykyä ottaa lunkisti. Melko äänekkään oloinen pentu on kyseessä, toivon mukaan äänen käyttö hieman tasaantuu iän myötä.

Täysii!

Nadalle on luvassa aktiivinen harrastuselämä erilaisten harrastusten parissa. Nada debytoi kisakentillä rallytokossa keväällä 2017, sen kanssa tehdään myös agilityä, vetolajeja ja vepeä. Jo ensimmäisenä vetolajikautenaan Nada juoksi Paten kanssa canicrossin junnusarjan sm-kultaa! Huikea saavutus alle 2-vuotiaalle koiralle ja nuorelle kartturille!

Olen jälleen kerran suuressa kiitollisuudenvelassa Minnalle tästä aarteesta ja mahdollisuudesta! Lämmin kiitos myös Lindalle ihanan sijoituskodin tarjoamisesta!

Veneessä
Nada oli meillä hoidossa kesällä 2016
lelu
Nadan lelu, (c) Linda
sm-kisat
Canicrossin sm-kisat 2017, kultaa tulossa! (c) Linda