banner
ETUSIVU | UUTISET | KOIRAT | PENTUJA | PENTUEET | TERVEYS | ME | GALLERIA | VANHA GALLERIA | YHTEYSTIEDOT |  LINKIT

HILDAN TULOKSET

LUONNETESTI
Muurame 4.8.2015, tuomareina Herranen & Möller
Toimintakyky+1bKohtuullisen pieni
Terävyys+1bKoira joka ei osoita lainkaan terävyyttä
Puolustushalu+3Kohtuullinen, hillitty
Taistelutahto+2aKohtuullinen
Hermorakenne+1bHermostunein pyrkimyksin
Temperamentti+1Erittäin vilkas
Kovuus+1Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys+2bLuoksepäästävä, hieman pidättyväinen
Laukausvarmuus++Laukauskokematon
Yhteensä+127Hyväksytty


T
OKO


PAIKKA JA AIKATULOSPISTEETTUOMARI
ALOKASLUOKKA
Liperi 18.10.2015II146pVaris
Muurame 21.7.2015I180p, KPKinnunen
Mikkeli 23.5.2015III137½pNokelainen
Jyväskylä 23.11.2013III118½pMujunen

RALLYTOKO

PAIKKA JA AIKATULOSSIJATUOMARI
AVO
Jyväskylä 1.11.201593p, RTK2-Lintenhofer
Ylöjärvi 4.10.2015 (sm)0 (58p)-Karhu
Ylöjärvi 3.10.201592p-Harju
Muurame 11.5.201578p-Karhu
ALO
Jyväskylä 1.11.201483p, RTK1-Hämäläinen
Jyväskylä 1.11.201484p-Harju
Kuopio 11.10.201482p-Hillebrand

KÄYTTÄYTYMISKOE

PAIKKA JA AIKATULOSTUOMARI
Suonenjoki 1.10.2016PAKK1, BHKorhonen

NÄYTTELYT

PAIKKA JA AIKATUOMARITULOS
Eckerö 24.9.2016Henderson, UKAVO-EH1
Kangasniemi 5.5.2016DankerAVO-ERI3
Muurame 13.9.2015SylgrénAVO-ERI2, SA, PN3
Savonlinna 6.6.2015RuskovaaraAVO-ERI1, SA, PN1, SERT, ROP
Keuruu 24.5.2015MattilaAVO-ERI3
Outokumpu 19.4.2015PoletaevaAVO-ERI1, SA, PN1, SERT, VSP
Ilomantsi 18.1.2015Ahlman-StockmariAVO-ERI1, SA, PN2, VASERT
Tampere 20.9.2014MattilaAVO-ERI1, SA, PN3
Äänekoski 7.9.2014HartusAVO-ERI2, SA, PN2, VASERT
Lappeenranta 24.8.2014StockmariAVO-ERI1, SA, PN2, VASERT
Lahti 27.4.2014Dryburgh, AUAVO-ERI2
Jyväskylä 22.2.2014Muntean, ROAVO-ERI3
Lahti 12.1.2014SalohallaNUO-EH3
Laukaa 7.7.2013MattilaJUN-ERI1, SA, PN2, VASERT
Rautalampi 24.3.2013RuskovaaraJUN-ERI1, SA, PN3
Helsinki V-12, 9.12.2012Johansson, SEJUN-ERI

PENTUNÄYTTELYT

PAIKKA JA AIKATUOMARITULOS
Tampere 30.9.2012AaltonenPEK1, KP, ROP-pentu
Tampere 29.9.2012Kärdi, EEPEK1, KP, ROP-pentu
Mäntyharju 25.8.2012TuovinenPEK1, KP, ROP-pentu
Hausjärvi 1.7.2013, australianpaimenkoirien erikoisnäyttelyK. Sheets, CAPEK4

MH-LUONNEKUVAUS
Ikaalinen 15.9.2013, kuvaajina Anne Kuivinen & Pirjo Kelloperä, Hilda 1v8kk.
Australianpaimenkoirien keskiarvo ISOIN KIRJAIMIN, Hildan tulokset sinisellä.
VIDEO

12345
1. KONTAKTI
a. tervehtiminenTorjuu kontaktia, murisee tai yrittää purra.Välttää kontaktia, väistää.Hyväksyy kontaktin vastaamatta siihen, ei väistä. OTTAA ITSE KONTAKTIA TAI VASTAA SIIHEN.Mielistelevä kontaktinotossa, hyppii, vinkuu, haukkuu jne.
b. yhteistyöEi lähde vieraan ihmisen mukaan / Ei kokeilla.Lähtee mukaan haluttomasti. LÄHTEE MUKAAN, MUTTA EI OLE KIINNOSTUNUT TO:STA.Lähtee mukaan halukkaasti. Kiinnostuu TO:sta.Lähtee mukaan hyvin innokkaasti, erittäin kiinnostunut TO:sta.
c. käsittelyTorjuu murisemalla ja/tai yrittää purra.Väistää tai hakee tukea ohjaajasta.HYVÄKSYY KÄSITTELYN.Hyväksyy ja ottaa kontaktia.Hyväksyy ja vastaa liioitellulla kontaktilla.
2. LEIKKI 1
a. leikkihaluEi leiki - ei osoita kiinnostusta.Ei leiki - osoittaa kiinnostusta.Leikkii - aktiivisuus lisääntyy / vähenee.LEIKKII - ALOITTAA NOPEASTI JA ON AKTIIVINEN.Leikkii - aloittaa erittäin nopeasti ja on hyvin aktiivinen.
b. tarttuminenEi tartu esineeseen.Ei tartu, nuuskii esinettä-TARTTUU ESINEESEEN VIIVEELLÄ TAI ETUHAMPAILLA.Tarttuu heti koko suulla.Tarttuu heti, nappaa esineen vauhdista.
c. puruote ja taisteluhaluEi tartu esineeseen.Tarttuu viiveellä - irrottaa / pitää, ei vedä vastaan.TARTTUU, VETÄÄ VASTAAN, MUTTA IRROTTAA JA TARTTUU UUDESTAAN / Korjailee otetta.Tarttuu heti koko suulla, vetää vastaan kunnes TO irrottaa.Tarttuu heti koko suulla, vetää, tempoo, ravistaa - kunnes TO irrottaa.
3. TAKAA-AJO
a. takaa-ajoEi aloita. /1. kertaAloittaa, mutta keskeyttää.ALOITTAA ETENEMISEN HITAASTI, VOI LISÄTÄ VAUHTIA, SEURAA KOKO MATKAN SAALISTA.Aloittaa kovalla vauhdilla päämäärähakuisesti, pysähtyy esineelle. /2. kertaAloittaa heti kovalla vauhdilla juosten saaliin ohi, voi kääntyä saaliille.
b. tarttuminenEi kiinnostu saaliista / Ei juokse perään. /1. kertaEI TARTU, NUUSKII SAALISTA. /2. kertaTarttuu saaliiseen epäröiden tai viiveellä.Tarttuu heti saaliiseen, mutta irrottaa.Tarttuu heti saaliiseen, pitää sitä suussaan vähintään 3 sekuntia.
4. AKTIVITEETTITASO
Tarkkailematon, kiinnostumaton, passiivinen.Tarkkailevainen, rauhallinen, voi istua, seistä tai maata.TARKKAILEVAINEN JA ENIMMÄKSEEN RAUHALLINEN, YKSITTÄISIÄ TOIMINTOJA.Tarkkailevainen, toiminnot tai rauhattomuus lisääntyy vähitellen.Toiminnot vaihtelevat nopeasti osion aikana / Rauhaton koko ajan.
5. ETÄLEIKKI
a. kiinnostusEi kiinnostu avustajasta.Tarkkailee avustajaa, välillä taukoja. KIINNOSTUNUT AVUSTAJASTA, SEURAA ILMAN TAUKOJA.Kiinnostunut avustajasta, yksittäisiä lähtöyrityksiä.Erittäin kiinnostunut avustajasta, toistuvia lähtöyrityksiä.
b. uhka / aggressioEi osoita uhkauselkeitä.OSOITTAA YKSITTÄISIÄ (1-2) UHKAUSELKEITÄ OSION 1. OSASSA.Osoittaa yksittäisiä (1-2) uhkauselkeitä osion 1.  tai 2. osassa.Osoittaa useampia uhkauselkeitä osion 1. osassa.Osoittaa useampia uhkauselkeitä osion 1. ja 2. osassa.
c. uteliaisuusEi saavu avustajan luo.Saapuu linjalle aktiivisen avustajan luo.SAAPUU PIILOSSA OLEVAN PUHUVAN AVUSTAJAN LUO.Saapuu avustajan luo epäröiden tai viiveellä.Saapuu avustajan luo suoraan ilman apua.
d. leikkihaluEi osoita kiinnostusta.EI LEIKI - OSOITTAA KIINNOSTUSTA.Leikkii - voi tarttua varoen, mutta ei vedä.Tarttuu, vetää vastaan, voi irrottaa ja tarttua uudelleen.Tarttuu, vetää vastaan, ei irrota.
e. yhteistyöEi osoita kiinnostusta.KIINNOSTUU, MUTTA KESKEYTTÄÄ.On kiinnostunut leikkivästä avustajasta.Kiinnostunut leikkivästä sekä passiivisesta avustajasta.Houkuttelee myös passiivista avustajaa leikkimään.
6. YLLÄTYS
a. pelkoEi pysähdy tai pysähtyy nopeasti.Kyykistyy ja pysähtyy.VÄISTÄÄ KÄÄNTÄMÄTTÄ POIS KATSETTAAN HAALARISTA.Pakenee enintään 5 metriä.Pakenee enemmän kuin 5 metriä.
b. puolustus / aggressioEi osoita uhkauselkeitä.OSOITTAA YKSITTÄISIÄ UHKAUSELKEITÄ.Osoittaa useita uhkauselkeitä.Osoittaa useita uhkauselkeitä ja muutamia hyökkäyksiä.Osoittaa useita uhkauselkeitä ja hyökkäyksiä, voi purra.
c. uteliaisuusMenee haalarin luo, kun se on laskettu maahan / Ei mene ajoissa.Menee haalarin luo, kun ohjaaja puhuu kyykyssä ja houkuttelee koiraa.MENEE HAALARIN LUO, KUN OHJAAJA SEISOO SEN EDESSÄ.Menee haalarin luo, kun ohjaaja on edennyt puoliväliin.Menee haalarin luo ilman ohjaajan apua.
d. jäljellejäävä pelkoEi minkäänlaista liikkumisnopeuden vaihtelua tai väistämistä.PIENI NIIAUS TAI LIIKKUMISNOPEUDEN VAIHTELU JOLLAIN OHITUSKERRALLA.Pieni niiaus tai nopeuden vaihtelu kerran, pienenee toisen ohituskerran jälkeen.Niiaus tai nopeuden vaihtelu samanlaisena vähintään kahdella ohituskerralla.Voimakas pelko, voi lisääntyä jokaisella ohituskerralla.
e. jäljellejäävä kiinnostusEi osoita kiinnostusta haalariin. PYSÄHTYY, HAISTELEE TAI KATSELEE HAALARIA YHDELLÄ OHITUSKERRALLA.Pysähtyy, haistelee tai katselee haalaria väh. kahdella ohituskerralla.Puree haalaria tai leikkii sen kanssa, kiinnostus vähenee.Puree haalaria tai leikkii sen kanssa väh. kahdella ohituskerralla.
7. ÄÄNIHERKKYYS
a. pelkoEi pysähdy tai pysähtyy nopeasti.Kyykistyy ja pysähtyy.VÄISTÄÄ KÄÄNTÄMÄTTÄ POIS KATSETTAAN.Pakenee enintään 5 metriä.Pakenee enemmän kuin 5 metriä.
b. uteliaisuusEi mene katsomaan.Menee räminälaitteen luo, kun ohjaaja puhuu kyykyssä ja houkuttelee koiraa.Menee räminälaitteen luo, kun ohjaaja seisoo sen vieressä.MENEE RÄMINÄLAITTEEN LUO, KUN OHJAAJA ON EDENNYT PUOLIVÄLIIN.Menee räminälaitteen luo ilman ohjaajan apua.
c. jäljellejäävä pelkoEI MINKÄÄNLAISTA LIIKKUMISNOPEUDEN VAIHTELUA TAI VÄISTÄMISTÄ.Pieni niiaus tai liikkumisnopeuden vaihtelu jollain ohituskerralla.Pieni niiaus tai nopeuden vaihtelu kerran, pienenee toisen ohituskerran jälkeen.Niiaus tai nopeuden vaihtelu samanlaisena vähintään kahdella ohituskerralla.Voimakas pelko, voi lisääntyä jokaisella ohituskerralla.
d. jäljellejäävä kiinnostusEi osoita kiinnostusta räminälaitetta kohtaan.PYSÄHTYY, HAISTELEE TAI KATSELEE LAITETTA YHDELLÄ OHITUSKERRALLA.Pysähtyy, haistelee tai katselee laitetta väh. kahdella ohituskerralla.Puree laitetta tai leikkii sen kanssa, kiinnostus vähenee.Puree laitetta tai leikkii sen kanssa väh. kahdella ohituskerralla.
8. AAVEET
a. puolustus / aggressioEi osoita uhkauselkeitä.OSOITTAA YKSITTÄISIÄ UHKAUSELKEITÄ.Osoittaa useita uhkauselkeitä.Osoittaa useita uhkauselkeitä ja muutamia hyökkäyksiä.Osoittaa uhkauselkeitä ja useampia hyökkäyksiä.
b. tarkkaavaisuusYksittäisiä vilkaisuja, ja sen jälkeen ei kiinnostusta / Ei kiinnostu lainkaan.Katselee aaveita silloin tällöin.TARKKAILEE AAVEITA, PITKIÄ TAUKOJA, KUMPAAKIN PUOLET AJASTA TAI KOKO AJAN TOISTA.Tarkkailee aaveita, lyhyitä taukoja.Tarkkailee molempia aaveita koko osion ajan.
c. pelkoOn ohjaajan edessä tai sivulla.ON ENIMMÄKSEEN OHJAAJAN EDESSÄ TAI SIVULLA, PIENTÄ VÄLIMATKANOTTOA.On enimmäkseen ohjaajan edessä tai sivulla, vaihtelee paon ja kontrollin välillä.On enimmäkseen ohjaajan takana, vaihtelee paon ja kontrollin välillä.Peruuttaa enemmän kuin taluttimen mitan tai lähtee paikalta / Pakenee.
d. uteliaisuusMenee katsomaan, kun ohjaaja on ottanut avustajalta hupun pois / Ei mene ajoissa.MENEE KATSOMAAN, KUN OHJAAJA PUHUU AVUSTAJAN KANSSA JA HOUKUTTELEE KOIRAA.Menee katsomaan, kun ohjaaja seisoo avustajan vieressä.Menee katsomaan, kun ohjaaja on edennyt puoliväliin.Menee katsomaan ilman apua.
e. kontaktinotto aaveeseenTorjuu kontaktia / Ei mene ajoissa.Hyväksyy avustajan tarjoaman kontaktin, mutta ei vastaa siihen.VASTAA AVUSTAJAN TARJOAMAAN KONTAKTIIN.Ottaa itse kontaktia avustajaan.Innostunutta kontaktinottoa avustajaan, esim. hyppii tai vinkuu.
9. LEIKKI 2
a. leikkihaluEi leiki - ei osoita kiinnostusta.Ei leiki - osoittaa kiinnostusta.Leikkii - aktiivisuus lisääntyy / vähenee.LEIKKII - ALOITTAA NOPEASTI JA ON AKTIIVINEN.Leikkii - aloittaa erittäin nopeasti ja on hyvin aktiivinen.
b. tarttuminenEi tartu esineeseen.Ei tartu, nuuskii esinettä.TARTTUU ESINEESEEN VIIVEELLÄ TAI ETUHAMPAILLA.Tarttuu heti koko suulla.Tarttuu heti, nappaa esineen vauhdista.
10. AMPUMINEN
Ei häiriinny, havaitsee nopeasti ja on sen jälkeen täysin välinpitämätön.HÄIRITSEVYYS LISÄÄNTYY LEIKIN / PASSIIVISUUDEN AIKANA, SEN JÄLKEEN VÄLINPITÄMÄTÖN.Kiinnostuu laukauksista, yleisöstä tms. mutta palaa leikkiin / passiivisuuteen.Keskeyttää leikin / passiivisuuden, lukkiutuu yleisöä, laukauksia tms. kohden, ei palaa leikkiin / aktiivisuuteen.Häiriintynyt, pelokas / Yrittää paeta / Ohjaaja luopuu ampumisesta.