banner
ETUSIVU | UUTISET | KOIRAT | PENTUJA | PENTUEET | TERVEYS | ME | GALLERIA | VANHA GALLERIA | YHTEYSTIEDOT |  LINKIT

NEVEN TULOKSET

LUONNETESTI
Iisalmi 31.10.2009, tuomareina Kerkkä & Hynynen
Toimintakyky+1Kohtuullinen
Terävyys+1Pieni ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu+1Pieni
Taistelutahto-1Pieni
Hermorakenne+1Hieman rauhaton
Temperamentti+1Erittäin vilkas
Kovuus+1Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys+3Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukausvarmuus++Laukauskokematon
Yhteensä+110Hyväksytty
VIDEOT LUONNETESTISTÄ:

KÄYTTÄYTYMISKOE

PAIKKA JA AIKATULOSTUOMARI
Joensuu 5.9.2011PAKK1, BHKoistinen

T
OKO


PAIKKA JA AIKATULOSPISTEETTUOMARI
AVOIN LUOKKA
Muurame 23.7.2013I160p TK2Packalén
Askola 19.5.2013I173pLaisi
Muurame 7.5.2013II149pPehkonen
Pirkkala 27.7.2012II147pHeino
Pieksämäki 14.6.2012III137pMäntynen
Pieksämäki 17.5.2012I174pShemeikka
ALOKASLUOKKA
Pieksämäki 19.3.2011I174p TK1Pehkonen
Joensuu 6.11.2010I179pNokelainen
Pieksämäki 9.10.2010I186p KPPuranen

RALLYTOKO

PAIKKA JA AIKATULOSSIJATUOMARI
AVO
Jyväskylä 1.11.201597p, RTK21.Lintenhofer
Jyväskylä 1.11.201599p3.Heikkinen
Jyväskylä 31.10.201588p-Heikkinen
ALO
Ylöjärvi 4.10.2015 (sm)99p, RTK1-Harju
Riihimäki 15.8.201598p-Pirttimaa
Kuopio 11.10.201494p-Hillebrand

NÄYTTELYT

PAIKKA JA AIKATUOMARITULOS
Eckerö 24.9.2016Henderson, UKVET-EH1
Varkaus 28.5.2011Loureiro Borges, PTAVO-EH
Viitasaari 15.5.2011Zake, LVAVO-EH
Mikkeli 7.5.1011FinneAVO-H
Raisio 14.8.2010BisterAVO-H
Alavus 30.1.2010HartusAVO-H
Laukaa 11.7.2010BisterAVO-EH3
Hämeenlinna 23.8.2008Bellan-Falletti, ITAVO-EH3

PENTUNÄYTTELYT

PAIKKA JA AIKATUOMARITULOS
Hämeenlinna 16.6.2007EerolaPEK1, KP, ROP-pentu
Helsinki 4.3.2007EerolaPEK3

MH-LUONNEKUVAUS
Kylmäkoski 13.9.2009, kuvaajina Riitta Liimatainen ja Kai Tarkka - Neve 2v11kk
Australianpaimenkoirien keskiarvo ISOIN KIRJAIMIN, Neven tulokset sinisellä.

12345
1. KONTAKTI
a. tervehtiminenTorjuu kontaktia, murisee tai yrittää purra.Välttää kontaktia, väistää.Hyväksyy kontaktin vastaamatta siihen, ei väistä. OTTAA ITSE KONTAKTIA TAI VASTAA SIIHEN.Mielistelevä kontaktinotossa, hyppii, vinkuu, haukkuu jne.
b. yhteistyöEi lähde vieraan ihmisen mukaan / Ei kokeilla.Lähtee mukaan haluttomasti. LÄHTEE MUKAAN, MUTTA EI OLE KIINNOSTUNUT TO:STA.Lähtee mukaan halukkaasti. Kiinnostuu TO:sta.Lähtee mukaan hyvin innokkaasti, erittäin kiinnostunut TO:sta.
c. käsittelyTorjuu murisemalla ja/tai yrittää purra.Väistää tai hakee tukea ohjaajasta.HYVÄKSYY KÄSITTELYN.Hyväksyy ja ottaa kontaktia.Hyväksyy ja vastaa liioitellulla kontaktilla.
2. LEIKKI 1
a. leikkihaluEi leiki - ei osoita kiinnostusta.Ei leiki - osoittaa kiinnostusta.Leikkii - aktiivisuus lisääntyy / vähenee.LEIKKII - ALOITTAA NOPEASTI JA ON AKTIIVINEN.Leikkii - aloittaa erittäin nopeasti ja on hyvin aktiivinen.
b. tarttuminenEi tartu esineeseen.Ei tartu, nuuskii esinettä-TARTTUU ESINEESEEN VIIVEELLÄ TAI ETUHAMPAILLA.Tarttuu heti koko suulla.Tarttuu heti, nappaa esineen vauhdista.
c. puruote ja taisteluhaluEi tartu esineeseen.Tarttuu viiveellä - irrottaa / pitää, ei vedä vastaan.TARTTUU, VETÄÄ VASTAAN, MUTTA IRROTTAA JA TARTTUU UUDESTAAN / Korjailee otetta.Tarttuu heti koko suulla, vetää vastaan kunnes TO irrottaa.Tarttuu heti koko suulla, vetää, tempoo, ravistaa - kunnes TO irrottaa.
3. TAKAA-AJO
a. takaa-ajoEi aloita.Aloittaa, mutta keskeyttää.ALOITTAA ETENEMISEN HITAASTI, VOI LISÄTÄ VAUHTIA, SEURAA KOKO MATKAN SAALISTA.Aloittaa kovalla vauhdilla päämäärähakuisesti, pysähtyy esineelle. /1. ja 2. kertaAloittaa heti kovalla vauhdilla juosten saaliin ohi, voi kääntyä saaliille.
b. tarttuminenEi kiinnostu saaliista / Ei juokse perään.EI TARTU, NUUSKII SAALISTA. /1. ja 2. kertaTarttuu saaliiseen epäröiden tai viiveellä.Tarttuu heti saaliiseen, mutta irrottaa.Tarttuu heti saaliiseen, pitää sitä suussaan vähintään 3 sekuntia.
4. AKTIVITEETTITASO
Tarkkailematon, kiinnostumaton, passiivinen.Tarkkailevainen, rauhallinen, voi istua, seistä tai maata.TARKKAILEVAINEN JA ENIMMÄKSEEN RAUHALLINEN, YKSITTÄISIÄ TOIMINTOJA.Tarkkailevainen, toiminnot tai rauhattomuus lisääntyy vähitellen.Toiminnot vaihtelevat nopeasti osion aikana / Rauhaton koko ajan.
5. ETÄLEIKKI
a. kiinnostusEi kiinnostu avustajasta.Tarkkailee avustajaa, välillä taukoja. KIINNOSTUNUT AVUSTAJASTA, SEURAA ILMAN TAUKOJA.Kiinnostunut avustajasta, yksittäisiä lähtöyrityksiä.Erittäin kiinnostunut avustajasta, toistuvia lähtöyrityksiä.
b. uhka / aggressioEi osoita uhkauselkeitä.OSOITTAA YKSITTÄISIÄ (1-2) UHKAUSELKEITÄ OSION 1. OSASSA.Osoittaa yksittäisiä (1-2) uhkauselkeitä osion 1.  tai 2. osassa.Osoittaa useampia uhkauselkeitä osion 1. osassa.Osoittaa useampia uhkauselkeitä osion 1. ja 2. osassa.
c. uteliaisuusEi saavu avustajan luo.Saapuu linjalle aktiivisen avustajan luo.SAAPUU PIILOSSA OLEVAN PUHUVAN AVUSTAJAN LUO.Saapuu avustajan luo epäröiden tai viiveellä.Saapuu avustajan luo suoraan ilman apua.
d. leikkihaluEi osoita kiinnostusta.EI LEIKI - OSOITTAA KIINNOSTUSTA.Leikkii - voi tarttua varoen, mutta ei vedä.Tarttuu, vetää vastaan, voi irrottaa ja tarttua uudelleen.Tarttuu, vetää vastaan, ei irrota.
e. yhteistyöEi osoita kiinnostusta.KIINNOSTUU, MUTTA KESKEYTTÄÄ.On kiinnostunut leikkivästä avustajasta.Kiinnostunut leikkivästä sekä passiivisesta avustajasta.Houkuttelee myös passiivista avustajaa leikkimään.
6. YLLÄTYS
a. pelkoEi pysähdy tai pysähtyy nopeasti.Kyykistyy ja pysähtyy.VÄISTÄÄ KÄÄNTÄMÄTTÄ POIS KATSETTAAN HAALARISTA.Pakenee enintään 5 metriä.Pakenee enemmän kuin 5 metriä.
b. puolustus / aggressioEi osoita uhkauselkeitä.OSOITTAA YKSITTÄISIÄ UHKAUSELKEITÄ.Osoittaa useita uhkauselkeitä.Osoittaa useita uhkauselkeitä ja muutamia hyökkäyksiä.Osoittaa useita uhkauselkeitä ja hyökkäyksiä, voi purra.
c. uteliaisuusMenee haalarin luo, kun se on laskettu maahan / Ei mene ajoissa.Menee haalarin luo, kun ohjaaja puhuu kyykyssä ja houkuttelee koiraa.MENEE HAALARIN LUO, KUN OHJAAJA SEISOO SEN EDESSÄ.Menee haalarin luo, kun ohjaaja on edennyt puoliväliin.Menee haalarin luo ilman ohjaajan apua.
d. jäljellejäävä pelkoEi minkäänlaista liikkumisnopeuden vaihtelua tai väistämistä.PIENI NIIAUS TAI LIIKKUMISNOPEUDEN VAIHTELU JOLLAIN OHITUSKERRALLA.Pieni niiaus tai nopeuden vaihtelu kerran, pienenee toisen ohituskerran jälkeen.Niiaus tai nopeuden vaihtelu samanlaisena vähintään kahdella ohituskerralla.Voimakas pelko, voi lisääntyä jokaisella ohituskerralla.
e. jäljellejäävä kiinnostusEi osoita kiinnostusta haalariin. PYSÄHTYY, HAISTELEE TAI KATSELEE HAALARIA YHDELLÄ OHITUSKERRALLA.Pysähtyy, haistelee tai katselee haalaria väh. kahdella ohituskerralla.Puree haalaria tai leikkii sen kanssa, kiinnostus vähenee.Puree haalaria tai leikkii sen kanssa väh. kahdella ohituskerralla.
7. ÄÄNIHERKKYYS
a. pelkoEi pysähdy tai pysähtyy nopeasti.Kyykistyy ja pysähtyy.VÄISTÄÄ KÄÄNTÄMÄTTÄ POIS KATSETTAAN.Pakenee enintään 5 metriä.Pakenee enemmän kuin 5 metriä.
b. uteliaisuusEi mene katsomaan.Menee räminälaitteen luo, kun ohjaaja puhuu kyykyssä ja houkuttelee koiraa.Menee räminälaitteen luo, kun ohjaaja seisoo sen vieressä.MENEE RÄMINÄLAITTEEN LUO, KUN OHJAAJA ON EDENNYT PUOLIVÄLIIN.Menee räminälaitteen luo ilman ohjaajan apua.
c. jäljellejäävä pelkoEI MINKÄÄNLAISTA LIIKKUMISNOPEUDEN VAIHTELUA TAI VÄISTÄMISTÄ.Pieni niiaus tai liikkumisnopeuden vaihtelu jollain ohituskerralla.Pieni niiaus tai nopeuden vaihtelu kerran, pienenee toisen ohituskerran jälkeen.Niiaus tai nopeuden vaihtelu samanlaisena vähintään kahdella ohituskerralla.Voimakas pelko, voi lisääntyä jokaisella ohituskerralla.
d. jäljellejäävä kiinnostusEi osoita kiinnostusta räminälaitetta kohtaan.PYSÄHTYY, HAISTELEE TAI KATSELEE LAITETTA YHDELLÄ OHITUSKERRALLA.Pysähtyy, haistelee tai katselee laitetta väh. kahdella ohituskerralla.Puree laitetta tai leikkii sen kanssa, kiinnostus vähenee.Puree laitetta tai leikkii sen kanssa väh. kahdella ohituskerralla.
8. AAVEET
a. puolustus / aggressioEi osoita uhkaelkeitä.OSOITTAA YKSITTÄISIÄ UHKAELKEITÄ.Osoittaa useita uhkaelkeitä pidemmän ajan kuluessa.Osoittaa useita uhkaelkeitä ja muutamia hyökkäyksiä.Osoittaa uhkaelkeitä ja useampia hyökkäyksiä.
b. tarkkaavaisuusYksittäisiä vilkaisuja, ja sen jälkeen ei kiinnostusta.Katselee aaveita silloin tällöin.KONTROLLOI JA/TAI KÄSITTELEE AAVEITA, PITKIÄ TAUKOJA, ESIM. KUMPAAKIN PUOLET AJASTA TAI KOKO AJAN TOISTA.Kontrolloi ja/tai käsittelee aaveita, lyhyitä taukoja.Kontrolloi ja/tai käsittelee molempia aaveita koko osion ajan.
c. pelkoPysyttelee ohjaajan edessä tai sivulla.PYSYTTELEE PÄÄASIASSA OHJAAJAN EDESSÄ TAI SIVULLA, PIENTÄ VÄLIMATKANOTTOA.Pysyttelee pääasiassa ohjaajan edessä tai sivulla, vaihtelee paon ja kontrollin välillä.On enimmäkseen ohjaajan takana, vaihtelee paon ja kontrollin välillä.Peruuttaa enemmän kuin taluttimen mitan tai lähtee paikalta / Pakenee.
d. uteliaisuusMenee katsomaan, kun ohjaaja on ottanut avustajalta hupun pois / Ei mene ajoissa.MENEE KATSOMAAN, KUN OHJAAJA PUHUU AVUSTAJAN KANSSA JA HOUKUTTELEE KOIRAA.Menee katsomaan, kun ohjaaja seisoo avustajan vieressä.Menee katsomaan, kun ohjaaja on edennyt puoliväliin.Menee katsomaan ilman apua.
e. kontaktinotto aaveeseenTorjuu tai välttelee kontaktinoton yrityksiä.Hyväksyy avustajan tarjoaman kontaktin, mutta ei vastaa siihen.VASTAA AVUSTAJAN TARJOAMAAN KONTAKTIIN.Ottaa itse kontaktia avustajaan.Intensiivistä kontaktinottoa avustajaan, voi esim. hyppiä tai vinkua.
9. LEIKKI 2
a. leikkihaluEi leiki.Ei leiki, mutta osoittaa kiinnostusta.Aloittaa hitaasti, muuttuu aktiiviseksi, leikkii.ALOITTAA NOPEASTI, LEIKKII AKTIIVISESTI.Aloittaa hyvin nopeasti, leikkii hyvin aktiivisesti.
b. tarttuminenEi tartu.Ei tartu, nuuskii esinettä.TARTTUU VIIVEELLÄ TAI ETUHAMPAILLA.Tarttuu heti koko suulla.Tarttuu heti, nappaa esineen vauhdista.
10. AMPUMINEN
Ei osoita häiriintymistä. Kontrolloi nopeasti ja on sen jälkeen täysin välinpitämätön.VÄHENEVÄÄ KONTROLLIA LEIKIN / PASSIIVISUUDEN AIKANA, SEN JÄLKEEN VÄLINPITÄMÄTÖN.Kohdistaa kiinnostuksen laukauksia, yleisöä tms. kohden, mutta palaa leikkiin / passiivisuuteen.Keskeyttää leikin / passiivisuuden, lamautuu yleisöä, laukauksia tms. kohden, ei palaa leikkiin / aktiivisuuteen.Häiriintynyt, pelokas / Yrittää paeta / Ohjaaja luopuu ampumisesta.